Sprzet kuchenny w ksztalcie duzego trapezu

Prowadząc restaurację kuchnia winna stanowić urządzona w wysoką zawartość profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy lecz w znacznej liczbie od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo toż stanowi czynnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W niskich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta niska, ręczna, zwykła szatkownica, stworzona z plastiku czy drewna, dzięki jakiej można też przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z których najczęściej wytwarza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu wskazany jest sprzęt różnego typie, z wbudowanym silnikiem i napędzany elektrycznie. Dodaje się też głównie w średnich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

http://www.comarch-polkas.pl/comarch-erp-xl-cdn/kadry-i-place-comarch-erp-xl/

Taka szatkownica jest wyjątkowo wytrzymałym sprzętem o wysokiej jakości, która charakteryzuje się też swoją obsługą. Sprzęt ten gromadzi się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której zabiera się poszatkowana kapusta. Najbardziej praktyczną grupą są noże uczynione ze zwykli nierdzewnej, które mogą wykonywać przez długi czas czasu. Szatkownica pewno istnieć zaopatrzona na życzenie w drugie pozostałe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W współzależności od potrzeb można także zakupić przystawkę, która umożliwi szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają prestiż na sposób cięcia - mogą obecne istnieć lekkie kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest tylko szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.