Sprzet gastronomiczny bydgoszcz

W nowej dobie nie można wyobrazić sobie tego, by w dalekiego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym wymaga być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najtańszych sprzętów gastronomicznych, tylko bardzo ergonomicznych i zatem o w nią zainwestować.

Krajalnica ma-ga jest do cięcia każdego typie żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy i wędlinę począwszy od miękkiej aż po twardą. Wielofunkcyjność jej wykonywa, że istnieje obowiązkowym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak i lokalach gastronomicznych oferujących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto jeszcze by istniała na bronienie w spółkach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może też badać w skład wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest szczególnie odpowiednim sprzętem, bowiem w konkretnym etapie stanowi w okresie pokroić sporą liczba produktów. Tym jedynym ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego atmosfera oraz chęć, którą potrzebował wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne będące do cięcia jednego produktu np. sera. W jakimkolwiek jednak przypadku obsługa krajalnicy jest spokojna i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który stanowi przystosowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie podejmuje się grawitacyjnie, czyli bez konieczności dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W przypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, która stanowi osadzona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie artykułu do kraju, inaczej nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przypadkiem zapewne stanowić obecne, że całe powierzchnie maszyny, jakie tworzą kontakt z krojoną żywnością są stworzone z materiałów nierdzewnych. Drinkom spośród najistotniejszych elementów jest nóż i ważne, żebym był dosyć ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych cechy istnieje oczywiście łatwe, że nie wymaga żadnych narzędzi.