Mielenie miesa w sklepie przepisy

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, której projektem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o określonej grubości (w relacji z potrzeb, na pełnej szerokości rozgniecenie posiada taką samą grubość. Praca urządzenia przyspiesza i wspiera proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Wynik ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze zwykli nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w lokalach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w istot zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe przygotowane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie niezliczonej części rozbitych plastrów w porządku niedługiego okresu czasu - ok. 800 porcji w porządku godziny, przy czym ciało nie może żyć mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny stanowi mocno niska, dzięki wykorzystanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w kierunku zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do dobrzy, zmiany konstrukcyjne, mające prestiż na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności opierających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy, polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być myte i suszone po każdorazowym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody. Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to dodatkowe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne. Zalety kotleciarki Maga zostały uznane przez klientów i jurorów Międzynarodowych Zbytów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem. Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, budując się na inteligencji i poczuciu otrzymywanym od 1990 roku umieszcza na grupa, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc oraz wielką wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa naszą ofertę o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.