Krajalnica do chleba

Szatkownica do warzyw elektryczna jest bardzo istotnym wyposażeniem w zakładach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości różnego typie warzyw w środek ręczny znacznie podnosi koszty produkcji oraz wydłuża czas przygotowania zaplecza przed rozpoczęciem restauracji lub czas przygotowania posiłku w sklepach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Wielkim wyborem zatrzymuje się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która również będzie i pełnić rolę szatkownicy do owoców. Niezależnie od charakterze prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na zbyt szatkownicy do profesjonalnego użytku. Prezentuje się ona bardzo długą wydajnością (nawet do 300 kg/h) i odpornością, jest wszelkie niezbędne certyfikaty i otwarcia i spowodowana jest z doskonałej kondycji materiałów, oddanych do związku z żywnością. W większości wypadków urządzenie zrobione jest ze zwykli nierdzewnej oraz posiada magnetyczny system bezpieczeństwa oraz hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez klientów. Do wyboru pamiętamy ponad zasilanie 230V czyli na tzw. siłę, czyli 400 V, w relacje z posiadanej w klubie instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna ma wiele innych, łatwo wymiennych tarcz, które działają, że warzywa oraz owoce mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a jeszcze specjalną przystawkę do zrealizowania frytek. Osobny wsad o kształcie półksiężyca służy do krojenia warzyw typu kapusta, seler, i drugi podłużny wsad dany jest do warzyw długich. W każdej chwili możemy jeszcze dobierać kolejne akcesoria według potrzeb. Urządzenie nie winno być stosowane do użytków, do jakich nie jest określone jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy pamiętać, iż nie istnieje owo co prawda danie o pokaźnych rozmiarach, ale zwykle stanowi ok. 30 kilogramów. Na targu znajdziemy spory wybór opinii oraz rodzajów, dzięki czemu dopasowanie odpowiedniego dania nie sprawi wielu problemów.