Drukarka fiskalna bluetooth

Jeżeli prowadzisz restaurację, bar, kawiarnię albo fast-food z zapiekankami niniejszy towar jest dla Ciebie. Od 2015 roku każda osoba wykonująca w Polsce punkt gastronomiczny, również tzw. "małej gastronomii" ma cel rejestrowania sprzedaży poprzez kasę fiskalną niezależnie od wysokości swoich obrotów.

http://www.mikroskopy.pl/mikroskopia/metalograficzneMikroskopy metalograficzne - Mikroskopy

W działalności w pokojach gastronomicznych możemy wystąpić dwa pierwsze typy urządzeń: kasę fiskalną, czyli urządzenie działające samodzielnie oraz drukarkę fiskalną, jaką należy podłączyć do komputera z aplikacją sprzedażową, bowiem nie jest ona nawet własnej klawiatury. To drugie rozwiązanie przydatne stanowi w wysokich restauracjach czy sieciach szybkiej obsługi. Małe lokale zazwyczaj nie posiadają programów komputerowych do obsługi klientów przy poszczególnych stolikach. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna posiadać mało istotnych cech, odróżniających ją z zwykłej kasy fiskalnej i pomagających pracę kelnerom lub gospodarzom, takich jak: podwyższona wytrzymałość na zalanie i zabrudzenie, wytrzymały akumulator, szybką wymianę papieru, intuicyjną i czytelną obsługę czy szybki wydruk paragonu, dla klienta który z niecierpliwością czeka przy stole na bliskie rozliczenie. Dodatkowym atutem jest okazja zapisu elektronicznej kopii paragonu, zezwalająca na zapisywanie wydruków np. na mapie pamięci, co sprzyja ich chronienie przez wymagane przepisami 5 lat. Kasa fiskalna dla gastronomii powinna posiadać optymalne wymiary, pozwalające na jej bliskie przebywanie na ladzie czy przy stolikach oraz przenoszenie po całym domu, a ponadto światły i lekki design. Oprogramowanie gastronomiczne pozwala na głębokie monitorowanie sprzedaży i szczegółowe rozliczanie kelnerów. Zakup kasy fiskalnej znaczy dla wielu rozpoczynających działalność drink z liczniejszych nakładów, zatem warto dodać, że przy spełnieniu kilku warunków można dostać na ten punkt ulgę, mającą nawet 90% ceny kasy. Warto jeszcze odpowiednio wcześniej rozejrzeć się za kasą dla gastronomii, aby być nadzieję jej przetestowania oraz szkolenia ludzi z reguł jej stosowania i jedności z pomysłami do obsługi punktów restauracyjnych.